امروزه روی پشت بام بیشتر خانه های قدیمی ساز می توانید کولرهای آبی و کانال های مربوط به آن را ببینید. در کولر آبی، سرما با استفاده از تبخیر قطرات بسیار ریز آبی که با هوا آمیخته شده، تولید می شود. این نوع کولرها برای نقاطی که آب و هوایی خشک دارند، مناسب اند اما استفاده از آنها در مناطقی که رطوبت بالایی دارند (مثلا در شهرهای شمالی و جنوبی که شرجی هستند)، چندان مناسب نیست. کولرهای آبی اگرچه مزایایی دارند، مضراتی هم دارند که به نظر می رسد با توجه به آنها یا باید کولرهای گازی را جایگزین شان کرد یا اصول بهداشتی و ایمنی آنها را به طور کامل به اجرا درآورد.

 مشکل اصلی کولرهای آبی که به ویژه در روزهای آلودگی هوای تهران بیشتر به چشم می آید، این است که کاملا در معرض گرد و خاک و هوای آلوده است و از این طریق، آلودگی ها و عوامل بیماری زا (باکتری ها، ویروس ها و قارچ ها) به راحتی وارد خانه می شوند. اکثر افرادی که از کولر آبی استفاده می کنند، در طول تابستان دچار سردردهای موقت، گرفتگی بینی، گلودرد، عطسه و سرفه می شوند و این به علت آلودگی های ناشی از این سیستم خنک کننده است. پوشال کولرها مملو از گرد و غبار و قارچ است و از آنجا که رطوبت دارد و آفتاب نیز به داخلش نمی تابد، این عوامل با جریان هوا به داخل خانه راه می یابند. این موضوع به ویژه در شهرهای آلوده ای نظیر تهران که ذرات معلق در هوا بیشتر است، شدیدتر است.

 ●  توصیه هایی به آنهایی که از کولر آبی استفاده می کنند

 ۱) هر سال پوشال کولرتان را عوض کنید یا خوب آن را بشویید. سطوح داخلی و کف کولر نیز باید کاملا تمیز شود.

۲) به آب مخزن کولر، محلول ضدعفونی کننده سانوسیل اضافه کنید.

 ۳) پس از شستشو و قبل از روشن کردن کولر، به مدت ۱۵ دقیقه، تنها پمپ آب را روشن کنید تا پوشال ها کاملا خیس شود.

۴) برق گرفتگی شایع ترین خطری است که موقع راه اندازی کولرهای آبی، صاحب خانه ها را تهدید می کند. یادتان باشد که این کولرها کاملا مرطوب اند و این رطوبت به تشدید برق گرفتگی کمک می کند.

 ۵) بدنه کولر فی است و سیم پیچی آن کمی مبهم. پس تعمیر آن را به دست متخصصان بسپارید و هرگز برای تعمیر آن تنها به پشت بام نروید.

۶) اگر تازه به خانه ای اسباب کشی کرده اید، قبل از تعویض پوشال کولر با یک فازمتر بدنه کولر را چک کنید تا برق نداشته باشد و پیش از هر اقدام ابتدا برق ساختمان را قطع کنید.

 ۷) حتی الامکان کانال کشی کولرهای آبی را از کوتاه ترین مسیر انجام دهید و اگر کانال های کولر خارج از ساختمان است، به وسیله عایق کاری از گرم شدن کانال ها و به هدر رفتن سرما جلوگیری کنید. برای جلوگیری از تابش مستقیم آفتاب روی کولر نیز سایبانی روی آن نصب کنید.

۸) در طول روز تا حد ممکن از دور کند کولر استفاده کنید و به طور مداوم آن را روشن نگه ندارید.

 

سیستم های سرمایشی با طراحی متنوع  و زیبا  جهت ایجاد فضای گرم و دل نشین در تمامی فضاهای باز و نیمه باز نظیر رستورانها ، ویلاها ، آلاچیق ها ، باغ تالار ها و گلخانه ها و غیره، تولید و ارائه نموده که تنها نمونه موجود داخلی دارای نشان استاندارد اروپا و ملی ایران می باشد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید

۰۲۱۲۲۲۲۹۱۷۶

www.sarmasaan.com


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها