مه پاش یا همان مه ساز، رطوبت ساز و خنک کننده آبی ، دستگاهی است که در یک فرایند ساده فیزیکی، آب را به پودر تبدیل می کند و با نتیجه ای لذت بخش موجب خنک شدن هوا و ایجاد رطوبت در فضا می شود. دستگاه های مه پاش کاربردهای بسیاری دارد و می توان گفت در کارخانجات صنعتی، کشاورزی، دامداری ها، مرغداری ها و گلخانه ها و فضاهای باز تفریحی و محیط های اجتماعی استفاده می شود .

به زبانی ساده می توان گفت مه پاش قطرات فشرده آب را برای ایجاد تازگی و طراوت در فضا به مه یا قطرات ریز آب تبدیل می کند . از فواید مه پاش می تواند کاهش بسیار زیاد مصرف آب و صرفه جویی و مصرف بهینه از آب را در مصرف خانگی و صنعتی مانند آبیاری قطره ای گیاهان در گلخانه ها نام برد. مه پاش در تابستان برای خنک سازی فضا و در هوای سرد زمستان برای از بین بردن خشکی هوا و افزایش رطوبت مورد استفاده قرار می گیرد. دستگاه های رطوبت ساز و مهپاش ها دارای استفاده های متفاوت  و مختلفی در صنایع گوناگون میباشد.

صنعت پرورش قارچ های خوراکی:

در صنعت پرورش قارچ خوراکی و دارویی مخصوصا در پرورش قارچ دکمه ای و قارچ صدفی از دستگاه رطوبت ساز و مه پاش به طرز گسترده ای استفاده میشود. رطوبت نقش حیاطی در کشت قارچ خوراکی دارد و بدون یک رطوبت ساز خوب عملا پرورش قارچ خوراکی امکان پذیر نمی باشد. مهپاش های پروانه ای و دیسکی بیشتر از انواع دیگر رطوبت پاش ها در سالن های پرورش قارچ مورد استفاده قرار میگیرد و این دستگاه ها علاوه بر تامین رطوبت محیط ، توان سم پاشی و هوادهی و حتی خنک سازی محیط پرورش قارچ را نیز دارا میباشند.

مرغداری ها و سالن های پرورش طیور:

مهپاش با تصفیه هوای داخل مرغداری و کاهش آلودگی ها امکان ابتلا و همه گیر شدن بیماری های مرغداری را به شدت کاهش میدهد و همچنین در فصل گرما با کمک فراوان به خنک سازی محیط با برطرف کردن استرس دمای ضریب تبدیل مرغداری ها را افزایش داده و تلفات را به شدت کاهش میدهد. همچنین مه پاش ها تنف پرنده را راحت تر نموده و جلوی خشکی ها را میگیرند و باعث کنترل گاز آمونیاک در اواخر دوره جوجه ریزی میگردند و در واقع یک مرغداری سنتی و یا صنعتی و یا سالن های پرورش سایر طیور از جمله کبک ، بلدرچین و بوقلمون بدون یک رطوبت ساز خوب کامل نیست و وجود این وسیله در سالن های پرورش انواع نژادهای اردک و غاز صد در صد ضروری میباشد. در مرغداری ها معمولا مهپاش های نازلی و صد البته مه پاش های پروانه ای مورد استفاده قرار میگیرد.

سردخانه ها و انبارهای نگهداری میوه و صیفی :

حتما شما هم انواع میوه های سردخانه ای و یا محصولات انباری مثل سیب را از بازار تهیه می فرمایید و صد درصد متوجه تفاوت های آنها شده اید به عنوان مثال گاهی سیبی را مشاهده می فرمایید که چندین ماه در سردخانه بوده است ولی با خوردن و در دست گرفتن آن احساس می کنید همین چند روز پیش از درخت چیده شده است و یا گاها سیبی را مشاهده میکنید که فقط یک ماه در سردخانه بوده ولی پژمرده و کهنه به نظر میرسد. این مهم در مورد صیفی جات انباری مانند سیب زمینی و پیاز هم عینیت دارد. علت این امر استفاده و یا عدم استفاده از رطوبت ساز در سردخانه ها و انبار های میوه ها و صیفی جات میباشد. وقتی رطوبت نسبی محیط به واسطه استفاده از دستگاه های برودتی و سرمایشی کاهش یابد مطمئنا میوه جات رطوبت و آب خود را از دست داده و کهنه به نظر میرسند و آن تازگی و طراوت را نخواهند  داشت. مه پاش و رطوبت پاش از مهمترین وسیله های برای حفظ تازگی محصولات در سردخانه ها میباشد. در بیشتر مواقع سردخانه ها از رطوبت ساز های پروانه ای و گاها از مه سازهای التراسونیک استفاده می نمایند.

چاپ خانه ها ، چای سازی ها و شرکت های دخانیات و سیگار پیچی ها  :

دستگاه های چاپ باید در محدوده رطوبت خاصی کار کننده در غیر این صورت به دستگاه آسیب جدی وارد می شود و کاغذهای چاپخانه هم به هم میچسبند و وظیفه تنظیم رطوبت در گلخانه با نم ساز و رطوبت ساز است ؛ در شرکت های چای سازی و سیگار پیچی هم برای تصفیه هوای محیط ، حفظ کیفیت محصول ، جلوگیری از خشکی بیش از حد و شکستن و خرد شدن ( پودر شدن ) چای و توتون از رطوبت ساز استفاده می نمایند.

دام داری ها و گاوداری ها :

استرس دمای و خشکی هوا از مهم ترین عوامل کاهش شیر دهی و یا کاهش ضریب تبدیل علوفه به گوشت در دامداری های شیری و گوشتی میباشد. رطوبت ساز و مه پاش با برطرف کردن استرس دمای و خشکی محیط ، تصفیه هوای پیرامون دام و صد البته با احساس لذتی که به حیوان میدهد و با راحت کردن تنف او ، جلوی کاهش  شیردهی دام های کوچک و مخصوصاً بزرگ را در فصول مختلف سال میگیرد. در دامداری ها بیشتر از مه سازهای نازلی ( فوگر ) و گاها از مهپاش های دیسکی و پروانه ای استفاده میشود.

شیرینی پزی ها و نانوایی ها :

از جمله دیگر استفاده مه ساز ها در نانوایی های سنتی و مدرن و در کل نانوایی های تولید نان حجیم و نیمه حجیم و غیر حجیم برای عمل آوری خمیر می باشد البته عمل آوری خمیر در شیرینی پزی های معتبر هم بسیار بسیار مهم است و معمولا در تمامی قنادی های بزرگ و معروف از دستگاه های مه ساز برای عمل آوری خمیر استفاده می گردد. عمل آوری خوب خمیر در تولید یک محصول با کیفیت بسیار بسیار مهم و حیاطی میباشد. قنادی ها و نانوای ها معمولا از بخارساز گرم ( مهساز گرم ) استفاده می نمایند.

دستگاه های بخارساز گرم و سرد و انواع رطوبت ساز و مهپاش و مه ساز دارای استفاده های دیگری در صنایع گوناگون از جمله در عمل آوری بتن ، فوم سازی ها ، کودسازی ها ، نئوپان سازی ها ، انکستاریم ها و سالن های پرورش ات ، گلخانه های پرورش صیفی و محصولات سرشاخه ای ، کارتن سازی ها ، دستگاه های جوجه کشی و…… میباشد.

 

سیستم های سرمایشی با طراحی متنوع  و زیبا  جهت ایجاد فضای گرم و دل نشین در تمامی فضاهای باز و نیمه باز نظیر رستورانها ، ویلاها ، آلاچیق ها ، باغ تالار ها و گلخانه ها و غیره، تولید و ارائه نموده که تنها نمونه موجود داخلی دارای نشان استاندارد اروپا و ملی ایران می باشد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید

۰۲۱۲۲۲۲۹۱۷۶

www.sarmasaan.com


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین جستجو ها